St. Odiliënberg - Kindercentrum 't Baerke

St. Odiliënberg - Kindercentrum 't Baerke

Peuterarrangement de Eigenwijsjes (LRKP: 105397301)
Buitenschoolse opvang de Wijsneuzen (LRKP: 585060411)


Telefoon: 06 - 14 02 90 53
Adres: Pastoor Ceijssensstraat 5, 6077 AS St. Odiliënberg


In 2005 werd in Sint Odiliënberg kindercentrum 't Baerke gerealiseerd. Met ingang van april 2015 is kindercentrum 't Baerke in basisschool 't Kempke met de buitenschoolse opvang en het peuterarrangement gestart. 

Er zijn 2 groepsruimten ter beschikking. Eén groepsruimte is voor de halve dagopvang, het peuterarrangement, waar voor de kinderen de dagelijkse activiteiten plaatsvinden. Eén groepsruimte wordt door de BSO gebruikt. Naast de BSO ruimte is een gezamenlijke ruimte welke ook gebruikt gaat worden door de BSO. Deze ruimte wordt onderdeel van de groepsruimte als je de grote schuifpui open zet. Hier kunnen activiteiten en extra spelaanbod voor de oudsten plaats vinden en er is tevens door de openstaande pui zicht op de kinderen.
De kindvriendelijke groepsruimten zijn ingericht met leeftijdsadequaat spelmaterialen die voor de kinderen toegankelijk zijn.
Er is doorkijk vanuit de leefgroep naar de naar de andere leefruimte en van de buitenruimte naar de binnen ruimte en visa versa.  

De samenwerking met de basischool is nauw. Een voorbeeld in deze zijn de gruiten. Basisschool 't Kempke is een officiële Gruitenschool en hierbij heeft het peuterarrangement de Eigenwijsjes zich aangesloten met het oog op de samenwerking en doorgaande lijn naar school. 

Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van basisschool 't Kempke is een speelplaats. De speelplaats aan de achterkant heeft een wadi. De voorkant van de speelplaats aan de voorzijde neigt naar een natuurspeelplaats. Deze zijde heeft struiken, bomen, een klein pleintje voor te voetballen en er is een grote zandbak voorzien van een afdek zeil. Aan twee zijden van het gebouw is er gelegenheid om dagelijks buiten te spelen. De omheinde kindvriendelijke en leeftijdsadequate buitenruimten sluiten direct aan op de groepsruimte. Daarnaast is er bouw-, klim-, en  klautermateriaal.

Het werken met gebarentaal, ter ondersteuning van de communicatie met kinderen, is door het team van pedagogisch medewerkers in dit kindercentrum opgestart. Kinderen herkennen de gebaren snel en maken er zelf ook gebruik van.

St. Odiliënberg - Kindercentrum

Onze sponsoren

We willen onze sponsoren hartelijk danken. Dankzij jullie kan onze bedrijfsauto rijden voor onze kinderen.