Natuurtalent

Natuurtalent

Stichting Kinderopvang Roerstreek is dé inspirerende plek waar kinderen spelen en beleven in een natuurlijke en gezonde omgeving. Buiten vinden de kinderen de wereld die 'echt' en steeds anders is. Dit nodigt uit tot creativiteit, tot inspelen op onverwachte situaties, tot nieuwsgierigheid naar het onbekende, tot bedenken van nieuwe spelvormen, nieuwe woorden en bewegingen. De buitenomgeving is aanleiding om te onderzoeken, samen te spelen, te verzamelen en te experimenteren. Kortom:

NATUURTALENT: Door natuurbeleving een totale ontwikkeling bij kinderen stimuleren en hierbij talenten aanspreken/ontdekken!

Buiten spelen is gezond! Het kind is steeds bezig met bewegen, waardoor het fitter wordt, het intensief moe kan worden en beter/rustiger kan slapen. Bewegen heeft tevens een preventieve werking tegen obesitas.
Dus wij gaan door weer en wind met onze peuters naar buiten. Ontdekken in het weiland bij Boerderij Vurenhof. Op zoek naar diertjes, klimmen, klauteren op boomstronken en spelen met en in de natuur. De kinderen van de BSO gaan in de vakanties elke dag mee; in schoolweken wordt minimaal 1x per week de gelegenheid geboden om de natuur in te gaan.

Daarnaast beschikt kindercentrum 't Vlaegelke over een prachtige Natuurspeelplaats waar elke dag gespeeld wordt door jong en oud.

BSO de Rabbits heeft haar eigen Rebbitshaof, een eigen moestuin die  met de kinderen wordt verzorgd. Groente, fruit en kruiden. Samen zaaien, poten, planten, onkruid wieden, schoffelen, harken, water geven, zien hoe alles groeit en wat er verder nog allemaal bij komt kijken. Meerdere malen per week na school gaan de kinderen naar de Rebbitshaof. Daarnaast genieten ze er ook in de natuur bij de koeien en in de wei.

U kunt ons ook vinden op facebook.

Natuurtalent

Onze sponsoren

We willen onze sponsoren hartelijk danken. Dankzij jullie kan onze bedrijfsauto rijden voor onze kinderen.