Superboekenbieb

Superboekenbieb

Superboekenbieb is een dörpsbieb. Maar wat is dat nu eigenlijk? Een open boekenkastje. Boekje er uit, boekje er in. Toegankelijk voor iedereen!

De eerste Superboekenbieb is geplaatst op de Vurenhof te Posterholt en is gevuld met kinderboeken. Het is bedoeld om lezen voor kinderen letterlijk en figuurlijk toegankelijker te maken.

Initiatiefneemster Loes Vestjens kwam op het idee doordat ze geïnspireerd werd door haar kinderen die beiden dol zijn op boekjes. "Mijn kinderen vinden boeken erg leuk en nieuwe boekjes vinden ze al helemaal geweldig. Zelf ruilde ik wel vaker boeken met vrienden en kennissen. Dus toen dacht ik: waarom ruilen kinderen niet samen middels een dörpsbieb?" Loes ging met haar idee op pad en vond in Stichting Kinderopvang Roerstreek een enthousiaste partner. Een groepje kinderen bedacht al gauw de naam en maakte een plan voor de uitvoering en opening.

Door de sponsoring van lokale ondernemers en de inzet van een super klus-opa die het kastje wilde timmeren, werd de 'Superboekenbieb' werkelijkheid. En Posterholt is niet de enige dörpsbieb in de gemeente Roerdalen. In Herkenbosch vindt u de dörpsbieb bij kindercentrum 't Muuske. In Melick bij kindercentrum 't Knienke en in Sint Odiliënberg bij kindercentrum 't Baerke/baisschool 't Kempke. 

In de Kinderboekenweek, op woensdag 14 oktober 2015 om 14:30 uur heeft Burgemeester de Boer-Beerta de deuren van de eerste dörpsbieb geopend. 

U kunt ons ook vinden op Facebook.

Superboekenbieb

Onze sponsoren

We willen onze sponsoren hartelijk danken. Dankzij jullie kan onze bedrijfsauto rijden voor onze kinderen.